Untitled
Share

50ste Predicube campagne groot succes

Na bijna drie jaar bestaan viert Predicube haar 50ste campagne. Soms komt alles mooi samen, en het toeval wilt dat dit een campagne was voor Universiteit Antwerpen, waaruit de spinoff geboren is. Goede resultaten, met een gelukkige adverteerder, media agentschap en regie!

De campagne liep op het einde van de zomervakantie en was gericht op potentiële studenten en hun ouders. De digitale media planning was gefocust op twee luiken: getarget op leeftijd en regio via Facebook en getarget via de predictieve technologie van Predicube op het Pebble Media netwerk.

De resultaten liegen er niet om, meer conversies met een kleiner budget: “Voor de promotie van onze infomomenten werkten we dit najaar voor het eerst samen met Predicube voor onze online bannering. In vergelijking met onze campagne in het voorjaar was het budget dit keer kleiner. De resultaten waren echter beter: Relatief én in absolute aantallen klikten meer mensen door naar onze campagnewebsite én vervolgens ook naar de landingspagina van het bewuste infomoment. De CVR (conversion rate), oftewel het percentage van kliks dat ook daadwerkelijk doorgaat naar de landingspagina, was daarbij het hoogste bij de Predicube-Pebble-banners. Ook hoger dan de CVR van de banners op Facebook. De Predicube-technologie zorgde dus voor websites met een hoge relevantie voor ons doelpubliek. En die hoge relevantie leverde dus ook een lagere bouncerate en meer kwalitatieve kliks op.”  zegt Chantal Verelst, verantwoordelijke onderwijsmarketing bij Universiteit Antwerpen.

Samengevat gaat de technologie als volgt tewerk: allereerst wordt een pixel geplaatst op de opleidingspagina van Universiteit Antwerpen: deze geeft aan Predicube door wie de pagina bezoekt. Uiteraard door enkel gebruik te maken van anonieme identifiers en enkel als de gebruiker third party cookies toelaat. Vervolgens wordt gekeken welke webpagina’s deze personen bekijken op het Pebble Media netwerk in de maand daarvoor. “Predicube’s big data technologie legt patronen bloot die de interesses van de UAntwerpen prospecten weergeven. Andere personen met een gelijkaardig surfgedrag, de act-a-likes, worden vervolgens getarget met een impressie. Een zeer efficiënte manier om tegelijk inzichten te bekomen over de interesses van de klanten, en gericht te kunnen adverteren,” legt professor David Martens uit.

Het dashboard van Predicube is inmiddels ook gegroeid. Initieel diende het om transparantie te bieden over de resultaten en het getarget publiek. Gezien de targeting nu volledig algoritmisch gebeurt, is deze transparantie steeds belangrijker. Maar intussen is een grotere nadruk gekomen op inzichten over de bezoekers van de website van de adverteerder: welke webpagina’s worden meer gelezen door hen dan door de algemene surfer? Door gebruik te maken van de tekst op de sites: over welke topics lezen deze personen meer dan verwacht? Alzo kan een automatische klantensegmentatie bekomen worden op basis van de rijke data van uitgeversgroepen (surfgedrag, tekst, leeftijd, geslacht, enz.).

Chantal Verelst bevestigt ook het belang van transparantie: “We willen graag duidelijkheid, ook op voorhand, over de websites waar onze advertenties verschijnen. Deze technologie maakt dat ook mogelijk.”

Gauthier Elslander, de Managing Director van media agentschap Initiative verduidelijkt verder het succes van de campagne: “Om van predictieve marketing een succes te maken, heb je 3 cruciale ingrediënten nodig : een sterk netwerk met kwalitatieve websites, een betrouwbare technologie partner en een logische media planning reflectie die toelaat een zo goed mogelijk evenwicht te bouwen tussen media investeringen en resultaat. Op basis van de resultaten van vorige campagnes, de structuur van de website van de Universiteit Antwerpen en een profiel- en trafiek analyse van het Pebble netwerk werden targeting criteria ingesteld, die hebben toegelaten om louter te adverteren in een omgeving die enerzijds overeenstemt met de verwachtingen van de doelgroep en die anderzijds de kwaliteit van de clicks en het aantal conversies vergrootten.”

Ook Pebble Media viert graag mee, Pieter Jadoul: “Als Pebble Media stonden mee aan de wieg van dit initiatief en zijn we dan ook heel blij om de vijftigste campagne met Predicube te draaien.  Predicube ontwikkelt zich verder en verder in de positieve zin: zo hebben we verschillende always-on campagnes lopen die permante bijgestuurd worden en met zeer goede resultaten.

Interesse om mee naar de 100ste campagne te werken? Predicube’s technologie en dashboard zijn beschikbaar bij Pebble Media, Mediahuis en Roularta.

Related Posts

Comments are closed.